Forum poświęcone żmudnemu procesowi tworzenia moda TEAR
Oceniajcie wersję alpha stronki TEARa - http://hl2.com.pl/HTML. Niestety pod IE6 wyświetla się beznadziejnie, ale raczej nie zamierzam tego wszystkiego poprawiać... w każdym razie piszcie co by tu zmienić/poprawić/dodać.
Ogólnie git ale czcionkę na panelu zmień na bardziej standardowy gothic bo ta co jest jest mało czytelna, (biel na czerni jest bardziej nowoczesna dodatkowo) zastanawiam się jeszcze czy ten ciężki detal/kolor backgroundu nie odwraca uwagi od treści i nie męczy, może by lepiej zrobić trochę standard np rozwinięty zdesaturowany zwój na background i czarny gothic ?
Kruk napisał:
Ogólnie git ale czcionkę na panelu zmień na bardziej standardowy gothic bo ta co jest jest mało czytelna
Jest taka zasada, że im mniej czcionek tym mniej. Póki co używam dwóch i wolałbym tego nie zmieniać . Tym bardziej, że główne pięć linków nie muszą być jakieś super czytelne, raczej czytelny powinien być przede wszystkim sam tekst.
Kruk napisał:
(biel na czerni jest bardziej nowoczesna dodatkowo)
No faktycznie, wypadałoby trochę zmodyfikować wygląd napisów (może jakaś tekstura metalu zamiast zwykłej bieli, zobaczymy...).
Kruk napisał:
zastanawiam się jeszcze czy ten ciężki detal/kolor backgroundu nie odwraca uwagi od treści i nie męczy, może by lepiej zrobić trochę standard np rozwinięty zdesaturowany zwój na background i czarny gothic ?
Ano, zastanawiałem się nad tym. I chyba faktycznie to trzeba zmienić, tylko planowałem raczej "osłabić" to drewno co jest, a nie zmieniać zupełnie background. Może ktoś by się wypowiedział na ten temat, bo to dość duża zmiana?
Dabu napisał:
Ano, zastanawiałem się nad tym. I chyba faktycznie to trzeba zmienić, tylko planowałem raczej "osłabić" to drewno co jest, a nie zmieniać zupełnie background. Może ktoś by się wypowiedział na ten temat, bo to dość duża zmiana?
Mi się wydaje ,że jest dobrze bo orginalnie. No ale jeżeli zmniejsza to co niektórym czytelność strony możesz spróbować osłabić tło.
Update [gdy strona się wczyta zróbcie refresh] - dodałem mały skrypt PHP dzięki czemu na stronie bannery losowo się zmieniają. Na razie są tylko dwa, potem się zrobi więcej ;-). No i Falco już może przeglądać stronę :-P (niestety wersja dla IE6 jest znacznie uboższa, ale mimo wszystko działa).
świetne, podeśle Ci w najbliższym czasie parę bajeranckich screenów. Na kiedy przewidujesz ukończenie strony (nie licząc tekstów bo tym to się zajmę)? Chciałbym ruszyć z dalszą promocją a trochę doskwiera brak strony.
Strona jest już gotowa - http://hl2.com.pl/HTML. Tepcio już się zajmie treścią .
Ostatnio edytowany przez Dabu (2009-03-06 21:00:50)